Nemierőszak-ügy: lemondott Harkány alpolgármestere

Lemondott mandátumáról Éva Ferenc, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármestere kedden – közölte az érintett az MTI-vel.

Baksai Tamás (Fidesz–KDNP), a Baranya megyei fürdőváros polgármestere hétfőn szólította fel Harkány alpolgármesterét, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben. A polgármester a távirati irodának azt mondta: nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy Éva Ferenc alpolgármester érintett egy 1973-as büntetőügyben.

Ő is rendelkezik erkölcsi bizonyítvánnyal

A város képviselő-testülete kedden foglalkozott az üggyel, amelyet követően Éva Ferenc közleményt juttatott el az MTI-nek. Ebben azt írta, „súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával” ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről megjegyezte, az „a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt”.

Éva Ferenc kiemelte, „az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, a mai napig erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem”. Hozzátette: évtizedek óta példás életet él, munkásságát a helyi sportélet is elismerte, a 2014-es önkormányzati választásokon a legtöbb – 842 – egyéni szavazatot kapta a várostól. Éva Ferenc kijelentette, a hamis vádakat cáfolja, visszautasítja, azok terjesztőivel szemben jogi lépéseket tesz.

Korábban Fidesz-tag volt

„A kialakult helyzetre való tekintettel a családom és a város nyugalma, valamint a további felesleges hangulatkeltés megállítása érdekében lemondok társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségemről” – zárta közleményét Éva Ferenc.

Baksai Tamás hétfőn közölte: Éva Ferenc nem szerepel a Fidesz tagnyilvántartásában, tagságát „egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »