Németországi vonatbaleset: a telefonján játszott a forgalomirányítótiszt

Előzetes letartóztatásba helyezték kedden a februári bajorországi vonatbalesetért felelősnek tartott forgalomirányító tisztet.

A traunsteini ügyészség közleménye szerint a forgalomirányító tiszt kétszer is hibázott. Először szabad jelzést adott két egymással szemben haladó vonatnak a Bad Aibling Kurpark vasútállomás és a Kolbermoor vasútállomás közötti egyvágányos szakaszra, és amikor észrevette a tévedést és figyelmeztetni akarta a vonatvezetőket, rossz gombot nyomott meg a forgalomirányító rendszer érintőképernyőjén.

Ez azért fordulhatott elő, mert elvonta a figyelmét egy számítógépes játék, amellyel mobiltelefonján játszott – írják a közleményben.

A 39 éves férfit gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés, valamint a vasúti közlekedés veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt helyezték előzetes letartóztatásba. Elismerte, hogy a baleset előtti percekben játszott a mobiltelefonjával, de vitatja, hogy ez elvonta figyelmét a munkájáról.

A Meridian vasúttársaság két szerelvénye február 9-én korán reggel nagy sebességgel frontálisan ütközött a Münchentől körülbelül 40 kilométerre délkeletre húzódó Holzkirchen–Rosenheim-vasútvonal egyik éles kanyarulatában, erdős területen. (mti)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »