Németország is a lehetséges célpontok között van – újabb terrortámadások veszélyére figyelmeztetett az igazságügy-miniszter

A keddi brüsszeli robbantások után újabb terrortámadások veszélyére figyelmeztetett a németországi igazságügy-miniszter, aki azt is mondta, hogy Németország is a lehetséges célpontok között van.

Heiko Maas a Saarbrücker Zeitung című lap szombati számában úgy fogalmazott, hogy Németország hosszabb ideje a lehetséges célpontok között szerepel.

A hatóságok azonban mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a támadásokat és megvédjék az embereket – mondta a szociáldemokrata (SPD) politikus, bár az első és legfontosabb lépésről, Európa elárasztásának felfüggesztéséről nem ejtett szót.

Az igazságügy-miniszter egyúttal azt tanácsolta az embereknek, hogy ne essenek pánikba. "Ha most megdermedünk a félelemtől és a rémülettől, a terroristák elérték a céljukat" – vélekedett.

A belga fővárosban a Zaventem repülőtéren, majd a metrón robbantottak az Iszlám Államhoz tartozó öngyilkos merénylők. A támadásban 31 ember meghalt, mintegy 300 megsebesült.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »