Németország a háború felé rohan?

Sokáig tartott a „békeidő”

A német kormány azt tervezi, hogy felkészíti az ország lakosságát egy újabb terrortámadásra vagy egyéb katasztrófára – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi kiadása. A német lap úgy tudják, hogy a belügyminisztérium védelmi tervének része az is, hogy kötelezik az embereket, tartalékoljanak otthon 10 napra elegendő élelmiszert és 5 napra elég ivóvizet.

Hasonló rendelkezés utoljára a hidegháború alatt volt Németországban, amikor egy atomtámadástól féltek.A hidegháború óta először készletezésre szólítaná fel a lakosságot a német szövetségi kormány. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung birtokába jutott jelentés szerint a lakosságot fel kell készíteni egy esetleges természeti katasztrófa vagy fegyveres konfliktus következményeire. A 69 oldalas tanulmány szerint minden egyes polgárnak tíz napra elegendő élelmiszert és öt napra elegendő tartalékot kellene felhalmoznia.A német katasztrófavédelem honlapján található általános tájékoztatófüzet 14 napos tartalékot javasol ilyen esetekre. Ez személyenként 28 liter vizet (napi két liter/fő), 4,9 kg tésztát, rizst és burgonyát, 5,6 kg zöldségkonzervet, 3,7 kg tejport 2,1 kg húst vagy tojásterméket fél kg zsírt vagy olajat jelent.Javasolják még, hogy a háztartások készüljenek fel alternatív világítási és fűtési megoldásokra: tartsanak otthon elemlámpát, gyertyát, gázpalackról üzemeltethető konvektort a szükséges tartályokkal, és legyen mindig feltöltve a házipatika, legyenek otthon tisztálkodó és fertőtlenítő szerek arra az esetre, ha akadozna a lakosság ellátása. Azt is javasolják, minden otthonban legyen elemről működtethető rádió.

Forrás: mti/hunhir.info.hu

Emlékeztető: „Ma az én országomban nincsenek idegen hadseregek. Az Ön országában még csaknem 60.000 idegen katona tartózkodik. Jelenlétük okát értettem abban az időben, amikor a volt Német Demokratikus Köztársaságban a szovjet katonák a Varsói Szerződés részeként voltak jelen. Ma nem létezik a Varsói Szerződés, de az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia katonái továbbra is Németországban tartózkodnak. Miért?” (Részlet Jozef Banáš szlovák író Angela Merkelhez intézett nyílt leveléből) 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »