Németország: 93,6 milliárd euró a menekültekre

Németország: 93,6 milliárd euró a menekültekre

Az évtized végéig Berlin 93,6 milliárd eurót tervez költeni a menekültválsággal kapcsolatos kiadásokra – írta a Der Spiegel című német hetilap.

A német pénzügyminisztériumban kidolgozott tervezet szerint Berlin a tartományokkal folytatott tárgyalások során dolgozza ki a költségvetés részleteit, ám az már most biztosra vehető, hogy a hatalmas összegről szóló hírek miatt komoly viták robbannak ki az országban. Németország tavaly több mint egymillió migránst fogadott be, többségük Szíriából, illetve a többi, háború sújtotta közel-keleti, illetve ázsiai országból érkezett.

Bár az EU és Törökország közötti megállapodásnak köszönhetően 2016-ban várhatóan csökken az Európába érkező menedékkérők száma, Berlin azzal számol, hogy idén hatszázezer, jövőre 400 ezer, 2018-ban pedig 300 ezer új migráns érkezik az országba. A tervezet szerint a befogadott menedékkérők 55 százalékának lesz bejegyzett állása az érkezés után öt évvel.

A pénzügyminisztérium illetékese nem erősítette meg a Der Spiegel értesüléseit, csak annyit közölt, hogy a berlini kormány és a tartományok képviselői legközelebb május 31-én tárgyalnak a költségek megosztásáról.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »