Németh Szilárd: A TEK nem felelős, amiért a terroristák Budapesten szervezkedtek

Németh Szilárd: A TEK nem felelős, amiért a terroristák Budapesten szervezkedtek

Budapesten rejtőzködött és szervezte a párizsi és brüsszeli merényleteket az a három terrorista, aki tavaly novemberben Franciaországban, majd márciusban Belgiumban hajtott végre terrorcselekményt.

A menekültként Magyarországra érkező három férfi egy hetet töltött Zuglóban, a Pillangó utcai lakótelepen és egy helyi szállodában. Az  Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke azt mondta, csütörtökön a nemzetbiztonsági, a honvédelmi és a rendészeti bizottság is elemzi a francia, a belga és a magyar szolgálatok ezt igazoló jelentését. Németh Szilárd ugyanakkor leszögezte: a Terrorelhárítási Központ nem vonható felelősségre azért, mert nem tudott arról, hogy a terroristák a fővárosban szervezkedtek.

– Nem érzi azt, hogy elszámolnivalója lenne a TEK vezetőjével?
– Hogy mivel?

– A TEK vezetőjével, Hajdú Jánossal…
– Miért lenne nekem elszámolnivalóm vele?
– Itt voltak egy hétig a bűnözők, hogy nem tudtak erről, hogy nem tudott erről a TEK?
– Természetesen csütörtökön erről is meg fogjuk őket kérdezni. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, többször elmondtuk, hogy egy ekkora nyomásnak, egy olyan nyomásnak, ahol… 220 ezer embert képtelen megvizsgálni a hatóság. Annyit tudott tenni a hatóság, hogy átengedte az országon őket, kísérte őket, hogy Magyarországon ne történjen semmilyen terrorcselekmény, Magyarországon ne történhessen semmilyen közvádas cselekmény, egyébként ez nem is történt, ilyen nyomásban lehetetlen vizsgálni őket” – jelentette ki Németh Szilárd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »