Német régizenével várnak a csíkszeredai fesztiválon

A német régizenére fektetik a hangsúlyt a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon, amelynek megnyitóját csütörtökön délután tartják. A fesztivállal párhuzamosan zajló mesterkurzusra közel százan jelentkeztek – számol be Péter Beáta a kronika.ro-n.

„Tanzen und springen, singen und klingen!” (Táncolva ugrani, dalolva zengeni!) a mottója a július 14–17. között zajló Csíkszeredai Régizene Fesztiválnak, az idei programsorozat fő témájának ugyanis a német régizenét választották a szervezők. A Csíkszeredai Régizene Fesztivál nem pusztán egy koncertsorozat, hanem oktatás, mester és tanítvány találkozása, barátkozás, egymásra hangolódás – mutatott rá Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ igazgatója a fesztivál megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatón. A fesztiválon 10 országból 15 együttes és 5 egyéni előadó összesen 17 koncertet és 3 utcazenélést tart.

Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke rámutatott: az önkormányzat fontosnak tartja, hogy minél több olyan értéket teremtő programot támogassanak, amelyek segítenek a megyében élő embereknek, hogy jobban érezzék magukat, ugyanakkor idevonzzák a környékről is mindazokat, akik tartalmasan szeretnének feltöltődni. Az elnök szerint „Csíkszereda a Székelyföld spirituális fővárosa”, és ehhez a régizene fesztivál is hozzájárul.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »