Német pénzügyminiszter: nem szabad mindenért szidni Magyarországot, nem minden helytelen, amit migránsügyben tesznek

Nem minden helytelen, amit Magyarország tesz a "menekült"válságban – mondta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter csütörtökön Berlinben újságíróknak.

A miniszter egy sajtóbeszélgetésen az M1 tudósítójának kérdésére elmondta, hogy ma is vállalja azt a – Süddeutsche Zeitung című lapban januárban közölt interjúban tett – kijelentését, miszerint "ha őszinték vagyunk, el kell ismernünk, hogy az sem mind helytelen, amit Magyarország tett" a menekültválsággal kapcsolatban.

Wolfgang Schäuble hangsúlyozta, hogy Európa egyesülése nem sikerülhet, ha "minden nap reggeltől estig másokat kritizálunk". Inkább arra kell összpontosítani, hogy "a lehető legjobban elvégezzük feladatainkat". (A kontinens multikultiban feloldott, "egzotikus" bevándorlókkal felhígított nyugati része már alig nevezhető Európának, mert túl jól végzik a politikusaik a feladataikat – a szerk.)

Elmondta, hogy Németország újraegyesítése idején, a Kohl-kormány belügyminisztereként felelős volt az NDK-val folytatott kapcsolatokért, így sok fiatalabb német politikusnál jobban érti az egykori keleti tömb országai lakosságának érzésvilágát és a vasfüggöny leomlásához fűzött reményekkel kapcsolatos csalódottságot. Ez a csalódottság ugyan nem minden esetben indokolt, de azért "nem kellene folyton szidni szomszédainkat, barátainkat, hanem meg kell próbálni megértéssel viszonyulni irántuk" – fogalmazott Wolfgang Schäuble.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »