Német–lengyel: energiatakarékos ásítozás

Német–lengyel: energiatakarékos ásítozás

A foci-Eb-n 18 mérkőzés után megvan az első 0-0. Az elkövető Németország és Lengyelország volt. Meg lehet magyarázni. Megvan az első biztos kieső.

Az Eb eseményei percről percre.

Váratlanul gyenge mérkőzést és az Eb első 0-0-ját hozta – 18 mérkőzés után – az első körben Ukrajnát legyőző Németország és az Észak-Írország ellen nyertes Lengyelország szomszédvári rangadója. Pedig volt tétje: melyik csapat lesz a torna tuti továbbjutója már két forduló után a C csoportból?

Az első félidőről gyakorlatilag szót sem érdemes ejteni. Hiába tett szert kétharmados labdabirtoklási fölényre Joachim Löw együttese, a vakarózós botrányával reflektorfénybe került tréner egyetlen, kaput eltaláló lövést sem tudott kicsiholni tanítványaiból. Különösen Kedhira lábát hagyta el néha igen nevetségesen a labda. Robert Lewandowski, a Bayern München világsztárja is csak küszködött a túloldalon.

A második játékrész első percében aztán a 22 éves Arkadiusz Milik révén százszázalékos ziccerbe került az esélytelenebb csapat, de az Ajax támadója Grosicki tökéletes beadását orral próbálta kapuba juttatni láb helyett, rosszul számította ki a labda ívét. De legalább volt esemény, hisz erre fel a 47. percben Németország először találta el Fabianski kapuját – Götze volt az elkövető.

A következő kis pengeváltásra 20 percet várni kellett várni, ekkor megint Milik volt a főszereplő, aki ezúttal egy baloldali begurítás után rúgott luftot, a túloldalon Özil tette próbára Fabianski éberségét.

Az ember várta volna, hogy az utolsó terminusban azért csak történik valami, de egyszerűen semmi, sok tízezer ember hiába utazott el erre a mérkőzésre, és a tévénézők életéből is elvettek két órát.

Egyet azonban nem lehet elvitatni: valószínűleg a C csoport két egyenesági továbbjutóját láttuk, akik közül különösen Németország hosszú menetelésre számít, ehhez pedig sok energiára van szükség. Jelentjük: csütörtök este rengeteget spóroltak.

A csoport másik mérkőzésén tehát: Észak-Írország – Ukrajna 2-0. Ukrajna elbúcsúzott az Eb-től.

Fotó: MN-grafika


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »