Német külügyminiszter: szomorú nap ez Európa és Nagy-Britannia számára

Csalódott volt a német külügyminiszter is, miután péntek reggel eldőlt, hogy a britek többsége a kilépésre szavazott az ország európai uniós tagságáról előző nap rendezett népszavazáson.

“Nagyon kijózanítóak a Nagy-Britanniából érkező hírek” – mondta Berlinben Frank-Walter Steinmeier. “Szomorú napnak tűnik ez Európa és Nagy-Britannia számára is” – tette hozzá a szociáldemokrata (SPD) politikus. Előzőleg Sigmar Gabriel alkancellár is hasonlóan fogalmazott.

Steinmeier pénteken Luxemburgban részt vesz az európai uniós ügyekért felelős miniszterek tanácskozásán, amelyen megvitatják a brit népszavazás következményeit.

Szombaton Berlinben az EU alapító országainak – Németország mellett Franciaország, Olaszország és a Benelux-államok – külügyminiszterei tanácskoznak az ügyben.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Manfred Weber: a kilépéspártiak győzelme jelentős károkat okoz mindkét félnekA francia és a holland euroszkeptikusok is népszavazást követelnek az EU-tagságrólBrit EU-népszavazás – Győztek a kilépés híveiRovatok: KülföldTelepülés: Nagy-BritanniaCímkék: Frank-Walter Steinmeier, Brexit, brit EU-népszavazás, Nagy-Britannia, népszavazás, Európai Unió, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »