„Nem várhatjuk el a migránsoktól, hogy ne erőszakoskodjanak”

„Nem várhatjuk el a migránsoktól, hogy ne erőszakoskodjanak”

RÓMA. Védelmébe vette az olasz tengerparton erõszakoskodó afrikai bevándorlókat egy olasz ügyvédnõ. Abszurd kijelentése alaposan kiütötte a biztosítékot az olasz Felsõház alelnökénél, aki attól tart, hogy az ilyen nyilatkozatok hatására lassan már a migránsok által elkövetett nemi erõszak is elfogadottá válik.

„A bevándorlók nem tudják, hogy nem szabad erõszakoskodniuk.” – idézte a migránsok erõszakos cselekedeteit magyarázó Carmen di Genio ügyvédnõt az ANSA.it hírportál vasárnapi cikkében. Az ügyvédnõ, aki a Salernói Fellebbviteli Bíróság Esélyegyenlõségi Bizottságának tagja egyben kijelentette: “Nem várhatjuk el, hogy egy afrikai tisztában legyen azzal, hogy Olaszországban, egy strandon nem erõszakoskodhat. Valószínûleg nem ismeri ezt a törvényt.”

A biztonságról és jogszerûségrõl szóló országos konferencián – a fent elhangzott megosztó mondaton kívül – Carmen di Genio beszélt a jogállamiságról, az egyes törvények hiányainak hátrányairól bizonyos országokban, valamint a terrorizmusról és az integrációról.

Hírdetés

Maurizio Gasparri, a Forza Italia tagja, kommentálhatatlannak minõsítette az elhangzottakat és megkérte Di Geniot, hogy távozzon a bizottságból.

„Kéréssel fordultam az Igazságügyi Miniszter felé, hogy a törvényi hiányosságokat azonnal szüntessék meg, továbbá el kell bocsátani azokat a bírókat, akik alkalmatlanok arra, hogy egy személy ügyét megfelelõen képviseljék. A törvények hiányos ismerete, és ezeknek a szavaknak az abszurd használata elég indok ahhoz, hogy az Ügyvédi Kamarából kizárják. Személyesen fogok elutazni Salernóba, hogy megvizsgáljam ezt a hihetetlen ügyet.”- nyilatkozta Maurizio Gasparri.

“Ha így folytatjuk – mondta Roberto Calderoli, a Felsõház alelnöke – lassan már a migránsok által elkövetett nemi erõszak is elfogadott lesz. Carmen Di Genio ügyvédnõ szavai minden határon túl mennek. Azok után, hogy az elmúlt három évben több mint félmillió afrikait fogadott be a kormány, most engedélyt kéne adnunk a nemi erõszakra? Megdöbbent, hogy a kormány a szokásnak megfelelõen meg sem szólal az ügyben, és Boschi passzivitása is meghökkentõ, aki delegálhatna az Esélyegyenlõségi Bizottságba, de talán szándékosan semmibe veszi azt…”.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »