Nem tűrte az államtitkár, hogy a vagyonnyilatkozatát kritizálják

Nem tetszett Tasó Lászlónak, hogy sok cikk foglalkozott a napokban a hiányosan kitöltött vagyonnyilatkozatával. Az államtitkár jó 30-35 bekezdéses Facebook-posztban mutatta be a jók és a gonoszok harcát, de miután a Népszabadság ezt észrevette, alig tíz perc után el is tűnt a közösségi oldalról a bejegyzés.

Nem járt jól az Index sem: a portál az államtitkár városában, Nyíradonyban kérdezett helyieket, majd becsöngettek Tasó házába is, ekkor megjelent egy rendőrautó, és igazoltatni kezdték az újságírókat.

A múlt héten a Direkt36 számolt be azokról a vagyonelemekről, földterületekről, amelyek vagy kimaradtak a bevallásból, vagy azért nem szerepeltek benne, mert a politikus feleségéhez kerültek. A cikk arról is beszámolt, hogy a politikus, aki Nyíradony korábbi polgármestere, személyesen látogatott el a település önkormányzati ülésére, hogy megszavaztassa egy tulajdonában lévő földterület belterületté való átsorolását.

Az államtitkár a média érdeklődését focis példával illusztrálta: mint írta, “a Nemzeti Labdarúgó – Válogatott nagyszerű helytállása még egy darabig fékezi az indulatokat, de nem kell hozzá néhány hét, és megint jön a stadionépítések és a sporttámogatások elleni támadássorozat”.

Tasó később egy új, rövidebb bejegyzést is kitett Facebookra. “A korábbi cáfolatot tartalmazó közlést nyomatékosítva megerősítem, hogy a január 28-án határidő előtt leadott vagyonnyilatkozatomban közölt adatok helytállóak, azokat előre megfontolt szándékkal meghamisító állítások pedig valótlanok” – írta ebben.

Szerző: Nol.hu – Index – VG


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »