Nem történt előrelépés az amerikai-orosz egyeztetésen

Érdemi előrelépés nélkül ért véget a szíriai polgárháborúról az Egyesült Államok, Oroszország és több közel-keleti ország képviselői között szombaton tartott magas szintű egyeztetés Lausanne-ban.

Magyar Menedék - Chemtrail

Az orosz külügyminiszter orosz hírügynökségeknek azt mondta, a svájci városban tartott tárgyalás résztvevői megegyeztek abban, hogy folytatják az egyeztetést. Szergej Lavrov hozzátette, hogy a megbeszéléseken több érdekes ötletet is megvitattak, és a résztvevők egyöntetűen a szíriai konfliktus politikai rendezésének mihamarabbi megindítását szorgalmazták.

Az amerikai külügyminiszter a több mint négyórás megbeszélés után újságíróknak azt mondta, hogy a szíriai tűzszünet helyreállításához vezető több lehetőséget is számba vettek.

Ugyanakkor hozzátette, hogy voltak feszült pillanatok a tárgyalás során.
John Kerry közölte, hogy a résztvevők hétfőn ismét folytatják az egyeztetést a lehetséges további lépésekről, arra viszont nem tért ki, hogy milyen formában, de kiemelte: a szombati találkozó alapján talán másfajta megközelítésekkel fognak előállni az érintett országok képviselői.

Az Egyesült Államokon és Oroszországon kívül Katar, Törökország, Szaúd-Arábia, Irán, Egyiptom, Irak és Jordánia is képviseltette magát a lausanne-i tárgyaláson, amelyen jelen volt Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja is.

(MTI)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »