Nem titkosítottak többé a szeptember 11-iki merénylet jelentései – 9/11 a legnagyobb hamis zászló

Az amerikai kormány rövid időn belül nyilvánosságra hozza a 2001. szeptember 11-i terrortámadások eddig titkosított részleteit is. Egy olyan 28 oldalas szövegről van szó, amelyet a vizsgálóbizottság eddig soha nem publikált. A politikusok és az elemzők is azt várják, hogy végre fényt derít a szaúdiak eddig csak vélelmezett szerepére a terrortámadásokban.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A szóban forgó dokumentum titkosítását még George W. Bush elnök rendelte el, arra hivatkozva, hogy védeni szeretné a hírszerzési forrásokat és módszereket. Egyes elemzők szerint azonban azért is, hogy a sivatagi királyság ne kezdjen el neheztelni. Szaúd-Arábia ugyanis szoros szövetségese az Egyesült Államoknak.

Az eddigi vizsgálatok nem tártak fel adatokat, még kevésbé bizonyítékokat, amelyek arra utaltak, hogy a szaúdi kormány, vagy egyes szaúdi tisztségviselők bármilyen szerepet játszottak volna a merényletekben, vagy közük lett volna akár az előkészítésükhöz is.

Sajtótájékoztatóján Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szintén azt mondta, hogy a hírszerzés – miután ismét tüzetesen átvizsgálta a vitatott 28 oldalt – megerősítette, hogy nincs bizonyíték szaúdi cinkosságra. A dokumentumokat a Fehér Ház pénteken átküldte a Kongresszusnak – írja az MTI.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »