Nem tetszik a hallgatóknak a megújult Petőfi Rádió

Nem tetszik a hallgatóknak a megújult Petőfi Rádió

Az eddigi tíz közül csak két műsorvezető maradt a Petőfi Rádió adásában, több műsor is átalakult, a rádió főszerkesztője szerint azonban a Petőfi megőrzi coolságát és továbbra is a magyar zene nagyszínpada lesz. A korábbi főszerkesztő, Horváth Gergely viszont közölte: a széttartó elképzelések miatt távozik a közmédiától.

 

A rádió a 2007-es átalakítást követően a fiatalokat célozta meg műsorával, és hamarosan az egyik leghallgatottabb adóvá vált itthon. A legnépszerűbb zenekarok mellett ráadásul számos ismeretlen előadó is lehetőséget kapott a Petőfin, sokuk ennek köszönhetően ért el komoly sikert. Ez a szemléletmód változik most meg a rádiónál, amely új szlogent is kapott, a Nagyon zenét Életed ritmusára cserélték. Az irány egyértelmű: a kereskedelmi rádiók felé mozdult el a közszolgálati adó.

 

Harsányi Levente, Peller Mariann és Szakál Miklós a reggeli műsorvezetők. forrás: mno.hu

 

Május 30-án reggel debütált Peller Mariann, Harsányi Levente és Szakál Miki a Petőfi rádióban, Buda Marci pedig féléves szünetre ment, el is köszönt a hallgatóktól. A rádiót ért változások miatt sorra gyűlnek a panaszok a közösségi oldalon, és petíciót is indítottak kedvenc műsoraikért.

 

A rádió Facebook-oldalán is kampány indult a változások ellenzése miatt, a kommentelők a #visszaafelkelésvezéreit és a#követeljükarégipetőfit hashtagekkel próbálják felhívni a szerkesztők figyelmét.

 

Hiányolják Buda Marcit a hallgatók. forrás: petofilive.hu

 

Pető Zoltán főszerkesztő a napokban adott interjúban azt mondta, hogy egyáltalán nem céljuk versengeni a kereskedelmi rádiókkal. “Nekünk exkluzív, magyar és progresszív tartalmat kell adni, értéket kell teremteni: segítenünk kell a magyar zenészeket, és eközben kell törekednünk a hallgatói igények kiszolgálására” – mondta az Origónak.

 

mno.hu/origo.hu
borítókép: bassblog.pro


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »