Nem terrorista volt, hanem atomfizikai egyetemi hallgató

MTI nyomán

Nagyszabású rendőri akció folyt szerdán egész délután Brüsszel központjában egy gyanús férfi miatt, de vaklármának bizonyult a fenyegetettség.

A férfi azzal keltett gyanút, hogy vastag télikabátot viselt az utcán 30 Celsius fokos melegben, és a hőmérséklethez egyáltalán nem illő öltözéke alól elektromos vezetékek lógtak ki – adta hírül a BBC.
   
A rendőrség a környező boltokat kiürítette, és több utcát lezárt, majd – tájékoztatása szerint – a férfit megadásra kényszerítette, és “ellenőrzés alatt tartotta” pár méteres távolságból pisztolyokat szegezve rá, míg a helyszínre rendelt tűzszerészek megállapították, hogy az illető veszélytelen, nincs nála robbanószer. Ezek után őrizetbe vették, hogy kihallgassák, a rend pedig helyreállt a városrészben.
   
A rendőrség szóvivőjének közlése szerint a férfi nagy valószínűséggel atomfizikai egyetemi hallgató, és radioaktivitási szinteket mért Brüsszelben. Közölte, hogy az akció azért tartott négy órán át, mert az illető először nem mutatkozott együttműködőnek a rendőrséggel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »