Nem találtak sem vonatot, sem alagutat a náci aranyvonat keresői

Nem találtak sem vasúti szerelvényt, sem alagutat az állítólagos náci aranyvonat keresői Lengyelországban. A remény hal meg utoljára – mondta a két kutató szóvivője, hozzátéve, hogy szeptemberben egy másik közeli helyszínen végeznek kisebb szabású kutatást.

Egy német és egy lengyel amatőr történész egy hete fogott lázas ásatásba a délnyugat-lengyelországi Walbrzych közelében, egy olyan helyen, ahol egy haldokló német katona vallomása és saját kutatásaik alapján a kincsekkel teli legendás vonatot sejtették a föld mélyén. A kincskeresők – Andreas Richter és Piotr Koper – szóvivője, Andrzej Gaik elismerte szerdán, hogy nem találták meg sem a keresett alagutat, sem az abban gyanított náci aranyvonatot.

A 170 ezer zloty (10 millió forint) költséggel kiásott három nagy gödröt szerdán kezdték betemetni nehéz földmunkagépekkel. Az ásatás eredménytelensége igazolja a földradarral és egyéb csúcstechnikával korábban végzett tudományos vizsgálatokat, amelyek nem mutatták ki semmiféle alagút- vagy vonatszerű objektum létét a mélyben. A remény hal meg utoljára – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy szeptemberben egy másik közeli helyszínen végeznek kisebb szabású kutatást.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »