Nem szerencsés szerencsehozó aprópénzt dobni egy repülőgép hajtóművébe

Nem szerencsés szerencsehozó aprópénzt dobni egy repülőgép hajtóművébe

Visszafelé sülhetett volna el egy szerdán történt eset Kínában, ugyanis egy eltévelyedett – állítólag buddhista eredetű – babonájuk szerint szerencsehozó aprópénzt kell a repülőgép hajtóművébe dobni a felszállás előtt.

A szerencsés utazásban reménykedő végzetes balesetet is előidézhetne ezzel, ám szerencsére lefülelték és őrizetbe vették, mielőtt bajt okozhatott volna. A járatot törölték, a repülő hajtóművét pedig egész éjjel vizsgálták. Az utasok is bosszúságot okozott ezzel, hiszen csak másnap reggel tudták elhagyni Anqing várost.

Hírdetés

A 76 éves nő esetéhez nagyon hasonló történt júniusban Sanghajban, őt is elvitte a rendőrség, a gép hajtóművét pedig öt órán vizsgálták a reptéren – erről a Sina Weibo mikroblog, a Twitter kínai megfelelője számolt be.

A babonás idős asszonyt a többi utas állította meg, akik értesítették a legénységet. A hölgy biztosra akart menni a szerencsét illetően: az átvizsgálás során a műszaki személyzet kilenc darab aprópénzt talált a hajtóműben. Ha nem veszik észre, a fémdarabok komolyabb sérülést is előidézhetnek a hajtóműben, ami végzetes balesethez is vezethet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »