Nem sajnálják honatyáink a pénzünket albérletre

Alapesetben 186 900 forintért bérelhetnek, de vannak egyenlőbbek.

Lezsák Sándor egy 84 négyzetméteres, a Parlament közelében található lakásban kénytelen meghúzni magát, ha épp nem tud lebumlizni Lakitelekre – derül ki a Bors összeállításából. Az Országgyűlés fideszes alelnöke ezért havi 231 900 forintnyi adóforintot perkál le, amivel abszolút rekordernek számít, ettől éppen hogy csak elmarad a másik fideszes alelnök, Jakab István a maga 230 000 forintos lakásával. Szintén fideszes politikus foglalja el a dobogó második fokát: a parlament háznagya, Mátrai Márta havi 231 140 forintért lakik.

A maximum jár

A fenti esetek egyébként „kiugrók”, hiszen alapesetben a honatyák bruttó havi illetményüknek legfeljebb 25 százalékáért bérelhetnek, ami a fent említett 186 900 forint. A képviselők egyébként az esetek nagy részében a maximum felé bérelnek, a „negatív hős” Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője, aki Csepelen lakik 55 ezerért.

Ahhoz, hogy valaki igénybe tudja venni ezt a fizetésen felüli támogatást, nem kell vidékinek lennie, elég, ha papíron sem az ő, sem közeli hozzátartozójának a nevén nincsen fővárosi lakóingatlan – derül ki a cikkből.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »