Nem pártpolitizál tovább a 4K!

A 4K! úgy döntött, hogy befejezik a pártpolitizálást, és nem indulnak a következő országgyűlési választáson. Ennek megfelelően feloszlatják a Negyedik Köztársaság Pártot, de mozgalmi tevékenységet továbbra is fogunk folytatni – írják közleményükben.

„Nincs értelme tovább statisztálni ahhoz az áldemokráciához, amit Orbán Viktor kialakított Magyarországon. Hasonlóan Oroszországhoz és Törökországhoz, hazánkban olyan autoriter rendszer működik, amely a demokratikus intézményeket díszletként a helyükön hagyta, miközben felszámolta a valódi demokratikus versenyt és a különböző hatalmi ágak függetlenségét” – közölték, hozzátéve: ebben a rendszerben egy olyan ellenzéki párt, amely elfogadja az egyoldalú játékszabályokat, csak a rendszert támogatja.

Véleményük szerint „csak papíron létező pártból van bőven elég az országban”, és ők nem szeretnének csatlakozni hozzájuk. A többi ellenzéki pártnak is azt javasolják, hogy „hagyják abba Orbán rendszerének legitimálását, és ne játsszák tovább a parlamentben díszellenzék szerepét” – olvasható a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »