Nem ők dobáltak kővel – hazudoznak össze-vissza a röszkei terroristák

A tanúként meghallgatott rendőrök azt mondták, hogy valóban határidőt szabtak nekik a bevándorlók: előbb 10, aztán 5, majd 2 percet kaptak, hogy kinyissák a kaput. Nem nyitották ki, így később többen erőszakkal próbálták áttörni a kordont. A terrorcselekménnyel vádolt szír férfi továbbra is tagadja, hogy ő balhézott volna.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A 9 szír és egy iraki migránst rendőrök gyűrűjében, többségüket rabláncon vezettek be a szegedi bíróság épületébe – köztük egy nőt és egy kerekesszékes férfit. A tavaly szeptemberben,a röszkei határt védő több száz rendőr közül hallgatott meg néhányat a szegedi törvényszék. Többen egyértelműen azonosították egy szír férfit, mint a migránsok hangadóját. Egyikük azt vallotta, folyamatosan skandált a vádlott, és többször beszélt is a magyar rendőrökkel, hogy nyissák ki a kaput, mert át akarnak menni.

A migránsok órákon át dobálták a rendőröket, az egyik tanú azt mondta, soha életében nem volt része még ilyen intenzív kődobálásban. A vádlottak azonban ennek ellenére tagadták, hogy erőszakosak lettek volna.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »