Nem mennek börtönbe a meglőtt 22-éves nőt félholtra rugdaló rendőrök

Vádalkut kötöttek az ügyésszel azok a rendőrök, akik tavaly egy autós üldözés után súlyosan bántalmaztak egy 22-éves nőt.

 

Tavaly került napvilágra az a felvétel, amely rögzítette, ahogy az egyik rendőr megpróbál félre állítani az útról egy női sofőrt, aki feltehetően bedrogozva ült a volán mögé. A nő menekülőre fogta, a rendőr pedig utána rohan, és lead az utóra egy lövést is.

 

A járőröknek csak 20 kilométerrel később sikerült megállítani a üldözött kocsit, miután több kerekét is kilőtték, illetve a sofőrt is két találat érte (egyik a fülén, a másik golyó a hátában kötött ki).

 

A rendőrség a felvétel első felét hozta csak nyilvánosságra, a második részt, ahogy három rendőr a magát már megadó 22 éves nőt agyba-főbe rugdalja, már levágták. A teljes verziót a Nový čas hozta nyilvánosságra, és hatalmas közfelháborodást váltott ki.

 

A három rendőrt csak idén márciusban bocsátották el hatalommal való visszaélés vádjával, és 4-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre volt kilátásuk.

 

Mindössze három év felfüggesztett

 

A Markíza televízió információi szerint azonban vádalkut kötöttek, bűnük beismerése mellett három évet kapnak négy évre felfüggesztve, és pszichológushoz kell járniuk. Ha a bíró is elfogadja a vádalkut, nem lesz tárgyalás.

 

 

TVnoviny.sk, Körkép.sk

Nyitókép: TVnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »