Nem mehet a fotósunk a Fradi–Újpest meccsre

A Magyar Nemzet fotósa nem mehet a hétvégi Ferencváros–Újpest találkozóra. A zöld-fehér klub sajtóosztálya megtagadta az akkreditációt kollégánktól. Természetesen érdeklődtünk a az eset okáról, a sajtóosztálytól az alábbi indoklást kaptuk:

„Az FTC, mint az adott esemény szervezője, fenntartja a jogot arra, hogy a határidőben benyújtott, előírásoknak megfelelő akkreditációs kérelmeket is – indoklás nélkül – elutasíthatja.”

Emellett még három esetben tagadhatja meg a klub az akkreditációt. Akkor, ha

– az adott mérkőzés megkezdése előtt az illető 72 órán belül adta le regisztrációját;

– a benyújtó a klub megítélése szerint nem a széles közvélemény, a szurkolók számára történő publikációs céllal kíván a sajtó részére fenntartott helyen tartózkodni;

– a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek, akkor az akkreditációs kérelmek elfogadásánál a klub jogos és méltányos érdekeinek elsődlegessége alapján, valamennyi körülményt figyelembe véve, mérlegel és hozza meg az adott sporteseménnyel kapcsolatos végérvényes döntést.

A döntés eléggé érthetetlen, lapunk fotósa ugyanis öt nappal a mérkőzés előtt kérte regisztrációját. Az sem kérdőjelezhető meg, hogy publikációs céllal, országos napilap számára készített fotókkal kívánta a széles közvéleményt tájékoztatni. Egyedül azt nem tudjuk, hogy a rendelkezésre álló helyek szűkössége volt-e az elutasítás magyarázata, ami viszont nem tűnik életszerűnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »