Nem maradt állás nélkül Habony hitelezőjének testvére

Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár nemrég megvált kabinetvezetőjétől, Tombor Bálinttól, aki számára gyorsan találtak feladatot, az Eximbank kötött segélyhiteleivel foglalkozhat – írja az Index.

A portál a kinevezés híréről megkérdezte a minisztériumot, ahol azt a választ kapta: „A Külgazdasági és Külügyminisztérium Eximbankot felügyelő államtitkára Szabó László, így a hatékonyabb munkavégzés érdekében a jövőben az Eximbank kötött segélyhiteleit is Szabó államtitkár úr felügyeli. Tombor Bálint Mikola István munkatársaként foglalkozott eddig a segélyhitelekkel, a jövőben ugyanezt a munkát végzi Szabó László felügyelete mellett.”

A válaszból kiderül: Tombor úgy foglalkozhatott az Eximbank kötött segélyhiteleivel Mikola István beosztottjaként, hogy az Eximbankot közben még csak nem is Mikola, hanem egy másik államtitkár felügyelte – írja az Index, hozzátéve: most pedig Mikola hiába vált meg Tombortól, a távozó kabinetfőnök nemcsak új pozíciót kapott, de megtarthatta korábbi feladatát is.

Egy 2008-as életrajz szerint egyébként Tombor Bálint 1996-ban a Szegedi Orvostudományi Egyetemen gyógyszerészként végzett, majd hazai és külföldi egyetemeken folytatott gyógyszerészeti kutatásokat, illetve különböző gyógyszeripari, gyógyszerkutató és gyógyszerfejlesztő cégeknél dolgozott. Az életrajz ugyanakkor megemlíti, hogy Tombor a szabadidejében a vitorlázás mellett gazdasági diplomáciát is tanult.

Tombor Bálint annak a Tombor Andrásnak a testvére, akiről Habony Árpád az ellene indult NAV-vagyonosodási vizsgálat során azt állította, többek közt az ő 20 milliós magánhiteléből élt az utóbbi években – emlékeztetett a portál, hozzáfűzve: a luxusfogyasztásait nem igazán leplező tanácsadó másik nagy hitelezője Andy Vajna.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »