Nem lettek kapósak a magyarok

Nem lettek kapósak a magyarok

Bár az Európa-bajnokság alatt a magyar játékosoknak sokan pompás karriert jósoltak, eddig jele sem látszik annak, hogy a kontinens élbajnokságai szemet vetettek volna a keret többségére.

Egyedül Nagy Ádám kelt el, ő az olasz Bologna labdarúgója lett, ám a legújabb hírek arra utalnak, nem ígérkezik gondtalannak a beilleszkedése. A TuttoBolognaWeb.it nevű portál értékelte a csapatot az El-Ain ellen 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzés után, és a magyar középpályásról nem sok jót ír, sőt.

„Úgy tűnt, nincs tökéletes kondiban, és még mindig túl félénken mozgott. Fizikailag sokat kell fejlődnie, mert gyakran vesztesen jön ki a párharcokból. Persze a nyári szünetből még sok van hátra, van ideje javulni.”

Stieber Zoltán már nem is edz a Hamburgban, Bruno Labbadia vezetőedző nyíltan megmondta neki, hogy nem számít rá, és bár a szerződése egy év múlva jár le, mehet, ha talál magának csapatot. Ennek érdekében a szélső már nem is látogatja a klub edzéseit, hanem a kérőkkel tárgyal, akik a hírek szerint a német másodosztályból és a magyar élvonalból érkeztek. Stieber már a tavaszt is kölcsönben, Nürnbergben töltötte, állítólag hamarosan eldől a sorsa.

A legnagyobb név Dzsudzsák Balázs a piacon, róla naponta jelennek meg hírek, és egyre makacsabbul tartja magát az a lehetőség, hogy a válogatott csapatkapitánya az Egyesült Arab Emírségekbe szerződik, és az éves fizetése elérheti a 4 millió eurót is. Ugyanakkor jelenlegi kenyéradójának, a török Bursaspornek az elnöke, Ali Ay elárulta, hogy tárgyal a görög Olimpiakosszal, amelytől 3,5 millió eurót szeretne kapni a magyar játékosért, és egyelőre az álláspontok még messze vannak egymástól. Az viszont biztos, hogy a török klub meg akar válni Dzsudzsáktól, mert elégedetlen a teljesítményével, amely szerinte nincs szinkronban a túl magas fizetésével.

Jó szokásához híven szorgalmasan termeli a gólokat Nikolics Nemanja a lengyel Legia Warszawában, és hallani az angol Fulham, a francia Nantes érdeklődéséről, a legrangosabb kérő azonban a portugál Porto, amely több forrás szerint is komolyan tárgyal a varsói klubbal a magyar csatár játékjogának megvételéről.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 02.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »