Nem lesz többé válogatott az ETO egykori sztárja

Nem lesz többé válogatott az ETO egykori sztárja

Aurelia Brădeanu a hétvégi Kárpát Kupán szerepel utoljára a román válogatottban, amelyet a Győri Audi ETO KC edzője, Ambros Martín irányít.

„Sokkal nehezebb lesz a lelátóról nézni a meccset, mint a pályán játszani” – mondta el Aurelia Brădeanu pénteki, kolozsvári sajtóértekezletén, ahol bejelentette: visszavonul a román női kézilabda-válogatottból.

A román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar híradása szerint a több százszoros válogatott játékos azt mondta: egymaga döntött a visszavonulás mellett, mint ahogy azt is egyedül döntötte el, hogy sportolni kezd.

„Nehéz döntés annyi munka és annyi boldogság után. A kézilabda volt az életem, mindig szívesen játszottam, szerettem ezt a sportot és mindig is szeretni fogom”

– mondta a társai által már csak Mikának szólított játékos. Arra a kérdésre, hogy melyek voltak játékosként a legboldogabb pillanatai azt mondta, azok, amikor a címeres mezben játszhatott. A fiataloknak azt tanácsolta: mindent, amit tesznek, szenvedéllyel csinálják, és akkor messzire juthatnak. Hozzátette: klubcsapatában továbbra is vállalja a játékot.

Mika Brădeanu a november 26-án és 27-én Kolozsváron sorra kerülő Kárpát Kupán ölti magára utoljára a román válogatott mezét. A 37 éves Brădeanu a CSM Bukarest csapatát erősíti, korábban az Oltchim Râmnicu Vâlcea, a Corona Brassó és a Győri Audi ETO KC is csapatánál játszott.

Az ETO-val hatszoros magyar bajnok lett, egyszer ezüstérmes volt. Hatszor nyert magyar kupát, 2005-ben EHF-kupa döntőt, 2006-ban KEK-döntőt, 2009-ben pedig BL-döntőt játszott a csapattal, de kupagyőztes egyszer sem lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »