Nem lesz orosz katonai válaszlépés Törökországgal szemben

Nem lesz orosz katonai válaszlépés Törökországgal szemben

Moszkva nem tesz katonai válaszlépést Törökországgal szemben az orosz harci repülőgép lelövése miatt, de figyelmezteti Ankarát, hogy az esetnek „elkerülhetetlen következményei” lesznek – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden Moszkvában.

Peszkov hangsúlyozta, hogy az incidens nincs hatással az orosz légierő szíriai tevékenységére, a „hadműveletek folytatódnak”. Elmondta azt is, hogy a Kremlnek nincsenek „hivatalos információi” a lelőtt gép pilótáinak sorsáról. Jelen esetben csak a védelmi minisztérium tud megbízható információkkal szolgálni – tette hozzá.

Hírdetés

A Kreml a NATO brüsszeli rendkívüli tanácskozásának eredményeit várja. „Várunk valamiféle reakciót onnan, és egyebek közt várni fogjuk a török oldal provokatív és elfogadhatatlan lépésének értékelését” – mondta.

Török állami források szerint a lelőtt orosz gép megsértette a török légteret, és a török légierő – mielőtt a gépet lelőtték volna – öt percen belül tízszer figyelmeztette erre az „ellenséges” gép legénységét, távozásra szólítva fel az orosz gépet. Oroszország szerint a gép nem sértette meg a török légteret, végig szíriai terület felett volt.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »