Nem lesz könnyű a pedagógusoknak

Nem lesz könnyű a pedagógusoknak

Tanévnyitó értekezleten tájékoztatta a jogszabályváltozásokról a pedagógusokat a Pedagógusok Szakszervezete. A fórumon Galló Istvánné, a szervezet elnöke az oktatás jelenlegi helyzetének legégetőbb problémáiról beszélt.

„Látom ezt az óriási leterheltséget, elég sok fejetlenséget. Nem átgondolt döntéseket, és én bízom abba – ha pici lépésekbe is – ezeken a fórumokon, Piroskával való konzultációkon a döntéshozóknak is tudomásukra jut, hogy milyen problémák vannak az oktatásban” – fejezte ki reményét Sári Tiborné.

A PSZ Hajdú-Bihar megyei szervezete Debrecenben tartott tanévnyitó értekezletet. A tanácskozáson Galló Istvánné a legégetőbb gondokat emelte ki. „Az első és a legégetőbb probléma az, hogy a jogszabályok rendkívül későn jelennek meg, ebből következik, hogy a kollégáknak nincs ideje felkészülni ezeknek a jogszabályoknak az értelmezésére, most a kormányrendelettel van nagyon sok probléma. A munkaidő kedvezményt érdekesen értelmezik a tankerületi vezetők” – így Galló Istvánné, Pedagógus Szakszervezetének elnöke.

Az értekezleten a jelen lévő pedagógusok és szakszervezeti tagok a jogszabályváltozásokról is tájékoztatást kaptak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »