Nem lesz kerékbilincselés Csíkszeredában

Minden lehetőségét kimerítette a csíkszeredai helyi önkormányzat, hogy megváltoztassa a kerékbilincselésre is vonatkozó helyi határozatokat érvénytelenítő bírósági döntést. Az ítélőtábla elutasította a rendkívüli fellebbezést, ezért rövidesen életbe kell léptetni a fizetéses parkolásra vonatkozó új szabályzót – számol be Kovács Attila a szekelyhon.ro-n.

A Marosvásárhelyi Ítélőtábla szerdán tárgyalta a csíkszeredai önkormányzat által benyújtott rendkívüli perorvoslati kérelmet. Ebben az ítélőtábla azon végleges és jogerős döntésének érvénytelenítését kérték, amely hatályon kívül helyezte a képviselő-testület több, a fizetéses parkolási rendszert, a szabálysértések ellenőrzését, és ezek büntetését szabályozó határozatát, beleértve a kerékbilincs használatát is. A rendkívüli fellebbezést elutasították, akárcsak korábban az elsőfokú ítélet elleni hasonló beadványt.

A polgármesteri hivatal időközben elkészítette a fizetéses parkolási rendszer szabályzójának módosított változatát. Az új tervezet szerint nem lesz kerékbilincselés, viszont 62 lejes pótdíj fizetésére kötelezhetik a szabálysértőket, erről a járművek szélvédőire elhelyezett értesítők tájékoztatják az érintetteket. A tervezet szerint a határidő lejártáig ki nem fizetett pótdíjak jegyzékét az ellenőrök átadják a polgármesteri hivatalnak, amely a kihágásról jegyzőkönyvet küld a szabálysértőknek, 150 lej kifizetésére kötelezve őket – ezt az összeget tartozásként veszik nyilvántartásba – írja a szekelyhon.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »