Nem lesz baja Toroczkainak

Az ásotthalmiak kétségbeesett döntésének tartja a burkát és csadort tiltó önkormányzati rendeletet, és nem is ért vele egyet – erről beszélt ma délelőtt a Jobbik elnöke.

Fel sem merült, hogy Toroczkai Lászlót, a Jobbik alelnökét bármilyen szankció érje az általa irányított Ásotthalmon bevezetett – például a burkát vagy a csadort tiltó – önkormányzati rendelet miatt – erről beszélt újságíróknak Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Az ellenzéki párt ma délelőtti elnökségi ülésére érkező pártelnök azt leszögezte, hogy nem ért egyet az önkormányzat új szabályozásával, de a Jobbik egy nagy párt, és előfordulnak olyan kérdések, amelyekről másként vélekednek. Abban viszont egyetértés van Toroczkai Lászlóval, hogy Magyarországot meg kell védeni, a Nyugat-Európában már tapasztalt kulturális összeütközéseket el kell kerülni, és a „no-go zónák” kialakulását nem szabad megengedni.

A Magyar Nemzet kérdésére Vona Gábor azt mondta, nem tudott előre arról, hogy párttársa és egyben alelnöke milyen szigorításra készül, de szerinte nem is kell tudnia egy település rendeleteiről.

„A Jobbik nem úgy működik, mint a Fidesz, nem mindent Vona Gábor dönt el”

 – közölte.

Ennek ellenére tanulságosnak nevezte a történteket.

A Jobbik vezetője azt ugyanakkor leszögezte, hogy az ásotthalmiakat meg kell érteni, hiszen a migrációs krízis nagyon komolyan érintette őket, a kormány pedig minden ígérete ellenére sem védi meg Magyarországot. – Ez egy kétségbeesett döntés volt – mondta, hozzátéve, hogy Ásotthalom belügyéről van szó.

Vona Gábor kiemelte, hogy a Jobbik programjában nem szerepel ilyen, ha kormányra kerülnek, mindenkinek biztosítani fogják a szabad vallásgyakorláshoz való jogát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »