Nem kormányzati hátszélen, hanem hurrikánon repülnek előre az offshore-lovagok

Nem kormányzati hátszélen, hanem hurrikánon repülnek előre az offshore-lovagok

Nem az a legérdekesebb, hogy újabb milliárdokat kaphatnak a kormányzat kiválasztott offshore-lovagjai, hanem az, hogy azt sem tudni egészen pontosan, hogy kik ők.

Volner János, a Jobbik alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a közműcégek után bankokat auditálhatnak Rogán Antal feltalálótársai. Ugyanis a Magyar Nemzet szombati cikke szerint a feltalálótársak érdekeltségébe tartozó cégre, a Hunguard Kft.-re szabta a kormány a pénzügyi szektor informatikai rendszereinek ellenőrzését. Történt ez azután, hogy a Népszabadság arról írt, hogy számlatanúsítás címén néhány hónap alatt több százmillió forintos bevételt kaphatott a közműcégektől a tevékenységre az Orbán-kormányzat által egyedüli jogosulttá tett Hunguard. A Jobbik lényegében azt szeretné megtudni, hogy

kik azok a természetes magánszemélyek akik a Hunguard Kft. mögött álló offshore cég mögött állnak?

Mellesleg azt, hogy a fideszes Rogán Antal feltalálótársai és a Hunguard Kft. mögött milyen jelek és személyek jelentik az összefüggést azt itt taglaltuk. Jelzésértékű, hogy Volner a Hunguard Kft. és MobilSign Kft. közös székháza előtt tartott sajtótájékoztatót, hiszen Rogán minisztériuma azt is közölte, a MobilSign szabadalmához semmi köze a szóban forgó szabadalomhoz. 

 Megjegyeztük azt is, hogy egész logikai láncolat lehet mindössze különös egybeesések összjátéka is és természetesen a bizonyítható tényekből lehet hamis következtetést is levonni. (Volner János azt is megkritizálta, hogy belvárosi lakást kapott kedvezményes áron Rogán feltaláló-társa.) 

Most azonban ellenzéki néppárt országgyűlési képviselője feltett egy egyszerű kérdést is, ami szavai szerint úgy hangzik, hogy

ki az a – feltételezése szerint – fideszes politikus aki a legvégső haszonélvezője ennek a biznisznek?

A kormányzat illegetéseinek talán ideje lenni megadni az egyértelmű feleletet is erre. Mikor azonban Varga Mihályt a HírTV megkérdezte Rogán Antalról, a fideszes politikus nem adott egyértelmű magyarázatot. Ehelyett a nemzetgazdasági miniszter csupán azt bizonygatta, hogy

nem Rogán Antal feltaláló-társainak cégére szabta a kormány a pénzügyi szektor informatikai rendszereinek ellenőrzését.

Varga hozzátette: a tendert azért kellett kiírni, hogy a magyar emberek pénze biztonságban legyen. A biztonságra egyébként a kormányzati álláspont szerint talán az ad garanciát, hogy az auditálás munkáját csak olyan cég végezheti el, melynek legalább öt munkatársa átment a nemzetbiztonsági átvilágításon. Mindez nagyszerűen hangzik, de Volner szerint azonban nem csak az egyszerű munkatársakat, hanem a tulajdonosokat is látni kellene és elsősorban azokat kellene átvilágítani. Ehelyett a jobbikos politikus szerint azt történik, hogy több száz millió forint fog évente egy offshore-tulajdonban álló vállalkozásnál landolni.

„Ezt a pénzt gyakorlatilag adózatlanul fogják Magyarországról elvinni. Látható az is, hogy e mögött a cég mögött és a tulajdonosai mögött jelentős kormányzati segítség húzódik meg. Nem is egy diszkrét kormányzati hátszelet kapott a kormánytól ez a vállalkozás, hanem valóságos hurrikán repíti”

– fogalmazott Volner aki nem mellesleg az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának is az elnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »