Nem kerüli meg a kormányt Botka

Nem kerüli meg a kormányt Botka

Nem tárgyal Brüsszellel migránsok betelepítéséről a Szegedi városvezetés – mondta Botka László a Hír TV-nek. Hasonlóan döntött ma rendkívüli ülésén Gödöllő önkormányzata is.

Szeged polgármestere azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy több kormánypárti képviselő is arról beszélt korábban, hogy egyes baloldali városok Brüsszel kérésére a magyar kormányt megkerülve menekülteket fogadnának be. A szocialista városvezető szerint jogi lehetőség sincs arra, hogy bármilyen illegális bevándorlót betelepítsenek bármelyik magyar településre.

„Természetesen nincs így és ezt azok is pontosan tudják, akik ilyeneket mondanak, és a mai sajtótájékoztatón kiderült, hogy éppen az ellenkezőn dolgozunk, és azon dolgozunk, hogy a magyar fiatalokat itt tudjuk tartani Magyarországon. Az az 500 munkahely, amit létrehoznak Szeged városában az elsősorban a végzős egyetemi hallgatókat várja és annál nemesebb cél nem létezhet, hogy érjük el, a magyar fiataloknál, hogy lehet Magyarországon boldogulni” – mondta el Botka László.

Hasonlóan döntött ma rendkívüli ülésén Gödöllő önkormányzata is, ugyanis nem szavazták meg a kormány által országosan körbeküldött határozati javaslatot, az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen.

A város polgármestere ugyanakkor visszautasította a térség fideszes országgyűlési képviselőjének állítását, miszerint 1500 migránst telepíthetnek be Gödöllőre, ha a képviselő-testület nem szavazza meg a kormány javaslatát.

„Nagyon sajnálom, hogy Ön úgy minősítette a várost, hogy azok a települések vannak veszélyben, mely települések nem foglalkoztak vagy nem támogatták a Fidesz pártpropaganda által előterjesztett határozati javaslatot. Milyen alapon gondolja ezt a diszkriminációt a települések között?! Milyen alapon képviselő úr? Hogy mer Ön ilyen típusú magatartást itt nyilvánosan elmondani?  Hogy azok vannak veszélyben, akik nem támogatták. Akkor mégiscsak tud valamit ezekről a betelepítési kérdésekéről. Akkor legyen szíves ossza meg velünk” mondta felszólalásában Gémesi György, Gödöllő polgármestere.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »