Nem kérnek Biró Zsoltból az udvarhelyszéki RMDSZ-es polgármesterek

Tizenöt udvarhelyszéki RMDSZ-es polgármester írta alá azt a beadványt, melyben leszögezik: nem értenek egyet azzal, hogy Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke befutó helyet kapott a szövetség udvarhelyszéki képviselőjelölt-listáján – számol be Fülöp-Székely Botond a kronika.ro-n.

Az elöljárók azt kérik az RMDSZ csúcsvezetésétől, hogy változtassa meg a két politikai alakulat együttműködése következtében a hónap elején bejelentett döntést. „Udvarhelyszéken több tízezer szavazatot hoztunk mi, polgármesterek az RMDSZ-nek azért, hogy parlamenti képviseletünk legyen évtizedeken keresztül. Ehhez pedig most is ragaszkodunk. Azt kértük a szövetség felső vezetésétől, hogy vegyék figyelembe eddigi tevékenységünket” – mondta Bokor Sándor, az RMDSZ parajdi polgármestere, aki leszögezte, nem a marosvásárhelyi Biró Zsolt személye vagy az MPP ellen szól a beadványuk.

Elvi kérdésnek tartja viszont, hogy Udvarhelyszéknek RMDSZ-es parlamenti képviselője legyen. Mint mondta, egyetért a nemzeti összefogás gondolatával, de arra is gondolniuk kell, hogy a szövetséget szimpatizáló választókat miként lehet arra kérni, hogy az MPP-re szavazzanak.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »