Nem kérnek a romák a Most-Híd romaügyi kormánybiztosából

Nem kérnek a romák a Most-Híd romaügyi kormánybiztosából

Aláírásgyűjtést indítottak a romák annak érdekében, hogy ügyeiket egy hozzáértő, roma származású kormánybiztos kezelje.

 

A koalíciós egyezség értelmében a kormány romaügyi kormánybiztosi posztja a Most-Hidat illeti. Bugár Béla korábban úgy nyilatkozott, mielőbb szeretnék elfoglalni a tisztséget. A Most-Hídhoz közelálló, a választási kampányban egyértelműen Bugárékat segítő magyar nyelvű napilap arról tájékoztatott, hogy a párt jelöltje Ravasz Ábel szociológus.

 

Felröppent információk szerint a Most-Híd összevonná a kisebbségi és romaügyi kormánybiztosi posztot a “nagyobb fejhajtóerő” érdekében.

 

Bugár Béla és Ravasz Ábel. Kép: televzio.sk

 

A romaügyi kormánybiztos hivatalának megőrzéséért ma aláírásgyűjtés indult. Az akció koordinátora a Fiatal Romák Szövetsége.  Képviseletükben Ivan Mako ma elmondta, felháborodtak, hogy “más nemzeti kisebbség, a Most-Híd magyarjai akarnak dönteni a második legnépesebb nemzetiségről az országban.”

 

A petíciós bizottság szerint rossz tapasztalatai vannak ezzel még a Dzurinda kormány idejéből, amikor a nemzetiségi problémák elsősorban a magyar ügyek megoldására irányultak. Követelik, hogy a romákkal kapcsolatos nyitott kérdéseket egy hozzáértő, roma származású kormánybiztos kezelje.

 

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »