„Nem kellenek a nyilasok, nem kellenek a fasiszták, nem kellenek a rasszisták."

„Nem kellenek a nyilasok, nem kellenek a fasiszták, nem kellenek a rasszisták."

A hír24-en megjelent egy interjú Janiczak Dáviddal a Jobbik frissen megválasztott ózdi polgármesterével.  Néhány kérdést és az arra érkezett választ kiemelnék az interjúból.

„Ön szerint milyen egy tipikus gárdista?

Tisztességes, rendet betartó. Sajnos a gárda soraiban – miképpen a Jobbik soraiban is – akadtak szélsőséges nézeteket vallók, de ők szerencsére mára kiszelektálódtak.

Kik a szélsőségesek?

Akik nosztalgiát éreznek a második világháborús időkkel. Akadnak minden országban. Magyarországon azt hitték az ilyenek, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalomban vagy a Magyar Gárdában van a helyük, aztán kiderült, hogy nem, és többségük saját magától el is távolodott e két szervezettől, aki pedig nem, az kizárásra került.

Hírdetés

 Ha jól értem, a mostani Jobbiknak nem kellenek a nyilasok.

Nem kellenek a nyilasok, nem kellenek a fasiszták, nem kellenek a rasszisták.”

Mivel tisztában vagyunk vele, hogy Janiczak Dávid állításaival ellentétben még mindig találhatóak a Jobbik és a Gárda soraiban olyan személyek, akik nem csak szimpátiával tekintenek a hungarizmusra, hanem hungaristának is tartják magukat, jónak látjuk újra lehozni egy korábban megjelent írásunkat. (ITT)

Kommentárt nem fűznék az interjúban elhangzott kijelentésekhez. Inkább hozzátok, még a Jobbik soraiban tevékenykedő hungarista bajtársainkhoz szólnék. Meddig lesztek még egy olyan pártnak a tagjai, ami folyamatosan elhatárolódik attól az eszmétől, amit elvileg Ti is a magatokénak vallotok? A lassan megalkuvás jelképévé váló jobbikos zászló helyett emeljétek fel végre Ti is a Hungarizmus zászlaját! A zászlót, amit olyan emberek hagytak ránk, mint Szálasi Ferenc, vagy Kovarcz Emil. Az a Kovarcz Emil, aki békében leélhette volna életét nyugaton, de ő inkább osztozott Nemzetvezetője és testvérei sorsában. Önként tért haza, és ment a bitó alá. Ilyen elődökkel egyetlen hungarista sem engedheti meg magának, hogy egy olyan párt tagjaként tevékenykedjen, ahol kijelentik, hogy nincs szükségük nyilasokra. Ne tűrjétek tovább a megaláztatást!

Sántosi Károly – Kitartás.net


Forrás:kitartas.net
Tovább a cikkre »