Nem jelenik meg hétfőn a Népszabadság

Elmentek a Népszabadság újságírói a lap új, Bécsi úti épületéhez, hogy – ahogy mondták – felvegyék a munkát. Csakhogy a felfüggesztett lap tulajdonosai már tegnap közölték velük, hogy nem kell bemenniük dolgozni, az alapbérüket így is megkapják. Murányi András főszerkesztőt viszont beengedték, de nem született megegyezés.

Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője még mielőtt bement az irodaházba, azt mondta az épület előtt, hogy a szerkesztők és az üzemi tanács képviselői egy pénzügyi ajánlatról akarnak tárgyalni a tulajdonosokkal. Azt szeretnék elérni, hogy minél előbb, akár már hétfőn újra megjelenhessen a lap, illetve folytathassa munkáját a nol.hu szerkesztősége is -írja az Origo.

Közben körülbelül 200, a lappal szimpatizáló ember is összegyűlt az épület előtt. A várakozó újságírókat nem sokkal délután 4 előtt arról tájékoztatták, hogy hétfőn délután újabb egyeztetést tartanak a tulajdonosokkal, akkor is várják őket a székház elé. Ezen a megbeszélésen az üzemi tanács és a tulajdonos képviselői vesznek majd részt.

Murányi András délután fél öt körül jött ki a tárgyalásról. Azt mondta, hogy eredménytelen volt a megbeszélés, és hogy hétfőn nem jelenik meg a Népszabadság.

A főszerkesztő egy ajánlattal kereste meg a tulajdonost a folytatásra vonatkozóan, de arról tájékoztatták, hogy egyelőre nincs meg a jogi kerete a megállapodásnak. Murányi azt mondta, hogy hétfőn folytatódnak az egyeztetések többek között arról, hogy a Mediaworks tegye lehetővé a lap eladását.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »