Nem indul vagyonosodási vizsgálat Orbán ellen

Nem lesz vagyonnyilatkozati eljárás a miniszterelnök ellen az apja hatvanpusztai birtoka miatt, mert Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke alaptalannak nevezte és elutasította az arra irányuló kezdeményezéseket.

Az Együtt párt alelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselője, Juhász Péter hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a mentelmi bizottság elnökétől kapott levelét. Ebben Velkey Imre jelzi a politikusnak, hogy nem indult vagyonnyilatkozati eljárást Orbán Viktorral szemben az apja hatvanpusztai birtoka miatt, mert az erre irányuló kezdeményezés alaptalan, ugyanis a birtok Orbán apjának van a tulajdonában.

Juhász Péter szerint épp ezért lenne szükség a vizsgálatra, hisz a kérdés az, hogy ki használja a területet. Hozzátette, hogy a környező több mint ezer hektárnyi földeket „Orbán emberei” vásárolták fel. Emiatt a jövő héten tüntetést tartanak, hogy számon kérjék a kormányfőt: miként lehetséges, hogy “ő, a családtagjai és a gázszerelője több ezer hektár földet birtokolnak”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »