„Nem hiszünk egy Brüsszelből irányított birodalomban” – erről szólt a kvótareferendum

Orbán Viktor felszólalásával kezdődött meg hétfőn az alaptörvény hetedik módosításáról szóló parlamenti vita. A kormányfő ugyanakkor nem hallgatja meg a frakciók válaszát, mert indul is Bajorországba, ahol megemlékezik az 1956-os forradalomról. A vita az MSZP és a DK nélkül zajlik.

A miniszterelnököt Trócsányi László igazságügyi miniszter fogja helyettesíteni (így Orbán Viktort nem lehet majd szembesíteni az ellenzéki kínos kérdésekkel sem).

Orbán Viktor előterjesztőként elmondta, hogy az alkotmányos identitásunkról szólt az október 2-ai népszavazás, amely Brüsszel szembe a legfontosabb kérdés lesz a jövőben. Az „új egység” azért jött létre,

„hogy kifejezze az elemi igényünket, hogy hozzájárulásunk nélkül senki sem mondja meg, kikkel akarunk együtt élni”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint  az emberek érzik, hogy a magyar önállóság veszélyben van, mert vannak olyanok, akik szerint a nemzeteknek el kell tűnniük, egy globális cél reményében (ez mondjuk furcsa attól a Fidesztől, amely támogatja a Kanada-EU szabadkereskedelmi egyezményt, a CETA-t – a szerk.)

„Küzdelem zajlik ma Európában”

– jelentett ki Orbán Viktor, hangsúlyozva: a migránsválság csak egy tünet. A kormányfő szerint el kell dönteni, hogy amikor közös Európáról beszélünk, nemzetek Európáját, vagy egy Európai Birodalmat szeretnénk. A “Magyarországért létre jött új egység” az előbbit szeretné, hangzott el.

A XX. században mindenhol a nemzeti eszme állta útját a birodalmi zsarnokságnak, merült el a történelemben Orbán Viktor, aki aztán Kossuth Lajost is idézte:

„Mi, magyarok európai nemzet akarunk lenni.”

.Nem hiszünk egy Brüsszelből irányított birodalomban, erről szólt ez a népszavazás – egyértelműsítette Orbán Viktor a kvótareferendum lényegét.

Majd kifejezte abbeli reményét, hogy támogatni fogja a parlament a beterjesztését.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »