„Nem gyúrás közben jutott eszükbe odamenni”

Két és fél órát volt bent a Gyorskocsi utcában található rendőrségen Nyakó István. Az egykori szocialista országgyűlési képviselőt tanúként hallgatták meg a Nemzeti Választási Irodánál két hete történtek miatt.

Több mint két órán át tartott Nyakó István tanúmeghallgatása a II. kerületi Gyorskocsi utcában hétfőn délelőtt. Azt mondta, állampolgári kötelességének tett eleget, amikor tanúként és feljelentőként is megjelent a hatóságnál. Úgy véli, az NVI-nél történt botrányból politikai per lesz, a feljelentését pedig kiegészítette a korábbiakhoz képest.

Úgy fogalmazott, hogy – a Kúria által is hivatalosan kimondva – őt akadályozó férfiaknak „nem gyúrás közben jutott eszébe”, hogy odamenjenek és Erdősi Lászlóné sem feltétlenül „egy piercinges fiatalembert akart felkérni segítőnek”.

Szerinte a siker az lenne, ha nem csak az egyszerű emberek lennének ott a vádlottak padján. A „kopasz urakról” azt mondta a Hír TV-nek, nem kapott a rendőrségtől tájékoztatást arról, hogy meghallgatják-e őket, de – mint fogalmazott – adja magát, hogy meg fogják hallgatni őket ”. Arra kérte továbbá az illetékeseket Nyakó István, hogy kezdjék komolyan venni az ügyet.

A Házban is téma volt

A Nemzeti Választási irodánál történtek a parlamentben is témát szolgáltattak napirend előtt. A szocialista Harangozó Tamás egy bakancsot tett le Orbán Viktor helyére az országgyűlésben ezzel utalva a bőrfejűek két héttel ezelőtti akciójára. Az MSZP-s képviselő szerint életszerűtlen, hogy még mindig nem azonosították az erőembereket.

A kormány részéről Völner Pál elmúltnyolcévezés helyett ezúttal a 2006. őszi események felemlegetésével válaszolt. Az igazságügyi minisztérium államtitkára szerint a bőrfejűek ügyében nyomoz a rendőrség, ezért a kormánynak nincs dolga az üggyel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »