Nem foroghatnak a Norbi Update részvényei

Az MNB a nem megfelelő tájékoztatás miatt függesztette fel a papírok kereskedelmét.

A Magyar Nemzeti Bank keddtől átmenetileg felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb részvények kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat- tudatta az MNB közleményében. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli, illetve rendszeres tájékoztatás Norbi Update Lowcarb Nyrt. általi közzétételéig marad érvényben.

A közleményből kiderül, hogy az MNB folyamatos piacmonitoring tevékenysége keretében észlelte, hogy a kibocsátó 2016. március 31-re vonatkozóan elmulasztotta közzétenni a részvényeihez kapcsolódó szavazati jogok számát sorozatonként, a saját részvény állományok feltüntetésével, és az alaptőke nagyságát. Ezen kívül a kibocsátó ugyan 2016. március 30-án közzétette a 2016. április 29. napjára összehívott rendkívüli közgyűlésének közgyűlési meghívóját, de elmulasztotta közzétenni a közgyűlés helyére, idejére és napirendjére, a részvények és a szavazati jogok teljes számára, a részvénytulajdonosok közgyűlésen való részvételi jogaira, valamint a képviseleti jog gyakorlásának feltételeire vonatkozó rendkívüli tájékoztatást.

Az MNB arra is emlékeztet állásfoglalásában, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. korábban is vétett már a kommunikációs gyakorlatban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »