"Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban" – üzente a németeknek a magát felrobbantó "szír menekült"

"Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban" – üzente a németeknek a magát felrobbantó "szír menekült"

A bajorországi Ansbachban önmagát felrobbantó merénylő előzőleg videóban üzent a németeknek: "Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Mint ismeretes, a bajorországi Ansbachban robbantotta fel önmagát egy 27 éves szír származású férfi. Az Iszlám Állam közlése szerint Mohammad Daleel az elkövető neve. Két éve érkezett Németországba, de megtagadták tőle a menedékjogot, és már ki is kellett volna toloncolni az országból. Mégsem tették, hálából ő öngyilkos merényletet hajtott végre.

Egy napvilágra került videó szerint az elkövető a támadás előtt videóban tett hűségesküt az Iszlám Államnak, bejelentette támadása helyszínét és módszerét, megfenyegette az európaiakat, és búcsút vett családjától is.

A videón látható, amint az Iszlám Államot vezető Abu Bakr Al-Bagdadinak hűségesküt tesz, majd Németországot fenyegeti, amiért az a Közel-Keleten harcoló nyugati erőkkel együtt "férfiakat, nőket és gyerekeket ölnek". Erre válaszul az elkövető fogadalmat tesz, hogy "mártírakciót” hajt végre a bajorországi Ansbachban. Szerinte ez válasz a muszlimok gyilkolására és elűzésére, amire "hasonló súlyú választ kell adni".

A későbbi öngyilkos merénylő megesküszik arra, hogy a németek nem fognak nyugodtan aludni a házaikban, és társai az életeikre és házaikra fognak törni.

Arról is beszél, hogy a következőkben már autóbombák fognak robbanni. Szerinte az Iszlám Állam katonái készen állnak arra, hogy további akciókat kövessenek el a fogadalmaiknak megfelelően.

A németeknek azt üzeni: ezt a harcot nem az Iszlám Állam kezdte el. Ahogy fogalmaz: "a ti repülőitek” bombáztak férfiakat, nőket, gyerekeket válogatás nélkül. A későbbi merénylő arra is utal, hogy az Iszlám Államnak most is vannak katonái Európában (őket nevezi Merkel segítségre szoruló menekülteknek – a szerk.), akiknek azt üzeni: legyenek állhatatosak.

A családjának végül azt üzeni: a paradicsomban találkoznak majd. Allahtól pedig azt kéri, hogy fogadja el őt mártírként és legyen vele elégedett.

 

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »