Nem fogják megbírságolni, aki a Margitsziget belső útjain fut

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem büntetnék azokat a futókat, akik a Margitsziget belső útjain sportolnak, az információ pár túlbuzgó rendőr miatt terjedt el – tudta meg a hvg.hu fővárosi forrásból.

A portál információi szerint az önkormányzat illetékesei már egyeztettek a Margitszigeten szolgálatot teljesítő rendőrséggel, és valójában szó sincs arról, hogy bírságolnák vagy – ahogy az néhány helyen megjelent – akár elő is állítanák a betonúton futókat.

Ezzel szemben a helyzet az, hogy mivel elindult a Palatinus strand felújítása, illetve a 2017-re tervezett vizes vb miatt más építőipari munkák is felpörögnek az elkövetkező időszakban, ezeken a belső utakon megnövekedik a teherautó-forgalom. „Itt eddig legfeljebb a buszok jöhettek, de most komoly életvédelmi probléma lesz a sok szállítást végző nehézgépjármű. A futók érdeke, hogy egy ideig, amíg ezek a munkák tartanak, itt ne fussanak, mert veszélyes” – magyarázta a portál önkormányzati forrása.

Ha valaki mégis itt fut, állítása szerint a rendőrség legfeljebb figyelmeztetni fogja, de bírságolás nem lesz. Azt is kiadták a szolgálatot teljesítőknek, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogy ebben az időszakban a futókörön viszont a futókat ne zavarják.

Szerző: hvg.hu


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »