Nem fogják kitalálni, kinek a telkén épülhet fel az újbudai szuperkórház

Nem fogják kitalálni, kinek a telkén épülhet fel az újbudai szuperkórház

Nem, ez meglepő módon még nem Pénztáros Mészáros Lőrincé, csupán egy ismert Fidesz-közeli vállalkozó, bizonyos Tamás László tulajdonában áll. A Magyar Nemzet derítette ki, hogy a hatályos tulajdoni lapok szerint ő maga és lánya, az általuk működtetett közös cég, valamint üzlettársuk a tulajdonosa annak a csaknem 8,8 hektáros területnek, amely pontosan az „Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának” leendő helyszínén található.

A lap megpróbálta megkérdezni ezzel kapcsolatban az érintettet, „meglepő módon” azonban nem kívánt nyilatkozni.

A kormány Dél-Budára álmodta meg az új szuperkórházat, az M7-es és az M1-es autópálya melletti, tömegközlekedéssel nagyjából jelenleg elérhetetlen, összesen 14,45 hektáros területre. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi kormányinfón már azt is elárulta, hogy 5 milliárd forintos beruházást igényel az ingatlan megszerzése és közművel való ellátása.

Hírdetés

Tamás László neve nem ismeretlen. A magyar Nemzet felidézi, hogy 1998 és 2002 között Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, 2010 után a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagjaként dolgozott, s jelenleg is két önkormányzattól kap fizetést: két évvel ezelőtt fideszes javaslatra beválasztották a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottságba, ugyanebbe a pozícióba került továbbá Kőbányán is.

A Fidesz-közeli nagybirtokos a nyolc érintett ingatlan közül négynek a tulajdonosa, továbbá gyermeke, Tamás Annamária, közös cégük, a Tara Külkereskedelmi Kft., illetve egy György Rozália nevű hölgy, akinek lakcíme Tamás Lászlóék kőbányai lakóparkjában, a Taraligetben van.

A Dobogón a XI. kerületi önkormányzaté egy 2 hektáros terület, emellett a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában egy 5,5 hektáros fákkal, bokrokkal és cserjékkel borított erdő tartozik. Az, hogy mi lesz a növényzet sorsa, ha elkezdődik az építkezés, egyelőre nem derült ki.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »