Nem fogják kitalálni, hogy kitől lopott ötletet valósítana meg a kormány

A Jobbik örömmel értesült Balog Zoltán miniszter mai bejelentéséről, miszerint a miniszter a Kormány elé terjeszti az első középfokú nyelvvizsga ingyenessé tételéről szóló javaslatot. A Magyar Ifjúság Kutatás 2016 konferencián tett bejelentéssel egy újabb, régóta hangoztatott jobbikos programpont valósulhat meg, hiszen már 2013 áprilisában határozati javaslatot terjesztettük elő az Országgyűlésben, hogy az állam vállalja át mindenki számára az első középfokú állami nyelvvizsga vizsgadíját – írja Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői sajtóközleményében.

A Jobbik fontosnak tartja ezt az állami segítségnyújtást, hiszen egyeseknek azért nincs lehetősége a nyelvvizsga megszerzésére, mert a családnak nincsen rá anyagi fedezete. Szomorúnak és fel nem foghatónak tartják, hogy a Fidesz-KDNP eddig folyamatosan elutasította javaslatukat, négy évvel ezelőtt még parlamenti napirendre vételét sem támogatta a bizottsági ülésen, és azóta is többször szakmaiatlannak minősítette azt. A politikus szerint azonban most mégis belátták, hogy megvalósítható és fontos javaslatról van szó.

Hírdetés

Határozott álláspontjuk, hogy a nyelvoktatás kérdése stratégiai jelentőségű ügy, amellyel elősegíthetjük az ország versenyképességét. A nemzeti ellenzéki párt örömmel konstatálja, hogy végre meghallgatásra talált az ezt a célt szolgáló és az évek óta hangoztatott egyik javaslatuk, és bíznak továbbá abban, hogy minél hamarabb és maradéktalanul megvalósításra is kerül, és nemcsak egy újabb kommunikációs trükkről van szó.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »