Nem fog bujkálni Verstappen

Nem fog bujkálni Verstappen

Egy biztos, a hétvégi monzai Olasz Nagydíjon nem Max Verstappen lesz a hazai közönség kedvence, miután a múlt vasárnap alaposan kibabrált mindkét ferrarissal. A holland tini nem tart az atrocitásoktól, testőr nélkül érkezik a futam helyszínére.

Vélhetően kap majd hideget-meleget a Ferrari-szurkolóktól a Forma–1 ügyeletes rosszfiúja, a 18 éves Max Verstappen. A Red Bull holland pilótája ugyanis immár versenyek óta rengeteg gondot okozott Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen számára, ráadásul amikor a két világbajnok számon kérte rajta a különböző manővereit, a tisztelet legcsekélyebb jele nélkül küldte el mindkettőt. Például nem titkolva azt, hogy a két tapasztalt pilóta hibájából ütköztek össze Spa-ban az első kanyarban, és ha ez nem lett volna, ő sem ment volna bele olyan manőverekbe, mint például amikor Kimi Räikkönen csak úgy kerülhette el a balesetet, hogy elhagyta a pályát. Ráadásul ők ketten már futamok óta csatáznak a pályán, mindketten feszegetve a szabályok adta lehetőségeket.

A vitatott első kanyarbeli jelenet, amikor a két ferraris és Verstappen összeütközött Fotó: JOHN THYS / AFP

Nos, az előzmények ismeretében nem véletlenül mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, hogy félti pilótáját a tifosik haragjától, és ő a holland helyében bizony titokban tartaná, hogy hol lesz a szállása.

– Biztosan lesz ott pár mérges olasz… – viccelődött Horner.

Persze Max Verstappent nem olyan fából faragták, hogy bárkitől megijedne a pályán vagy azon kívül, így menedzserén keresztül megüzente, esze ágában sincs bujkálni a hétvégén.

– Nincs miért elbújnunk. És testőrökre sincsen szükségünk. Max már letudta ezt az egészet, és teljes mértékben a feladatára koncentrál. Várjuk Monzát! – fogalmazott a Bildnek adott interjújában Verstappen menedzsere, Raymond Vermeulen.

Bízzunk abban, hogy a Ferrari rajongói is hasonlóképpen gondolkodnak…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »