Nem focista a United kiszemeltje, annál sokkal értékesebb

Nem focista a United kiszemeltje, annál sokkal értékesebb

Sajtóhírek szerint több klub is szeretné megszerezni a Sevilla sportigazgatóját, Monchit, akihez hasonló szemű szakember kevés van a világfutballban. És az üzlethez is nagyon ért.

A Manchester United szeretné elcsábítani a Sevillától Monchit, azaz Ramón Rodríguez Verdejo sportigazgatót. Azonban az andalúzok hallani sem akarnak kulcsemberük elengedéséről – írja az Espnfc.com.

Monchiról azt kell tudni, hogy a kilencvenes években a Sevilla kapusa volt, majd 2000-től az akkor még második ligás csapat sportigazgatója lett. Amióta ő a szakmai vezető a klubnál, a Sevilla kilenc komoly hazai és európai trófeát nyert, legutóbb például a Liverpoolt verte az Európa-liga döntőjében.

Ő volt az, aki olyan játékosokat hozott a csapathoz, mint Daniel Alves, Júlio Baptista, Ivan Rakitic és Kevin Gameiro, s olyan kaliberű tehetségeket emelt ki az utánpótlásból, mint Jesús Navas, Segio Ramos vagy éppen José Antonio Reyes.

A Sevilla nem tartozik a kontinens leggazdagabb klubjai közé, legjobbjait folyamatosan elcsábítják az élcsapatok, Monchi tudása éppen abban áll, hogy évről évre képes pótolni a csapat távozó kulcsembereit, sokszor viszonylag ismeretlen játékosokkal. Teszi ráadásul ezt úgy, hogy hatalmas pénzeket kaszál az egyesület az olcsón igazolt, illetve kinevelt játékosok értékesítésével.

Menne, vinnék, de nem engedik

A hírek szerint Monchi pozíciója az elmúlt hetekben meggyengült a Sevilla vezetői hierarchiájában, és már azonnal lecsapnának rá más helyekről. A következő szezonban José Mourinho által irányított Manchester United mellett az Everton, a Real Madrid és az Espanyol is ugrásra kész, Monchi bizalmának megnyerése mellett elcsábításához még annyi kell, hogy kifizessék ötmillió eurós kivásárlási árát.

Pontosabban ennyi nem elég, mert az egyesület nem akar megválni tőle, hiába jelezte a 46 éves szakember a klubnak távozási szándékát személyes okokra hivatkozva. A klub által kiadott közleményben azt írják, Monchi kitölti 2020-ig szóló sevillai szerződését.

A Manchester United közben cáfolta – ahogy ilyenkor szokás –, hogy érdeklődne Monchi iránt, viszont az Everton nemcsak őt látná szívesen soraiban, hanem az andalúz csapat vezetőedzőjét, Unai Emeryt is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »