Nem félnek a medvéktől a Tusványos szervezői

Nem kell aggódniuk a medvék miatt az egy hét múlva kezdődő Tus­ványos résztvevőinek a szervezők szerint. A helyiek abban reménykednek: a rendezvény keltette zaj nyomán a nagyvadak visszahúzódnak az erdőbe – számol be Iszlai Katalin a kronika.ro-n.

Nem kell aggódniuk a medvék miatt az egy hét múlva kezdődő Tusványos résztvevőinek a szervezők szerint, noha a nagyvadak továbbra is gyakori „vendégei” Tusnádfürdőnek. A helyiek szerint fényes nappal is többször lehet találkozni az üdülővárosban medvékkel, amelyek főként a szeméttárolók környékén bukkannak fel, de az utcán, iskolák közelében és temetőkben is látták már őket.

Albert Tibor polgármester lapcsaládunknak elmondta: foglalkoznak a medvekérdéssel, nemrég négy medve befogására kaptak engedélyt, ebből egyet múlt héten el is szállítottak. Az elöljáró bízik benne, hogy a július 19–24-e között zajló XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor ideje alatt nem lesznek problémák, ennek érdekében folyamatosan együttműködnek a szervezőkkel. Albert hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a táborozók ne járkáljanak egyedül, illetve legyenek zajosak.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »