Nem erősítették meg a biztonsági intézkedéseket Thaiföldön – az emberek szimpátiáját akarják elnyerni a robbantók

Egy bangkoki magyar idegenvezető elmondása szerint nem erősítették meg a hatóságok a biztonsági intézkedéseket a csütörtöki és pénteki thaiföldi robbantásos merényletek után.

Válint András az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta, a robbantások előtt szerdán Phuketen már meghiúsítottak egy akciót. Ismeretlenek több épületet felgyújtottak – tette hozzá.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a thaiföldi szeparatisták állhatnak a robbantások mögött, akik nem akarnak áldozatokat. Mint mondta, az emberek szimpátiáját akarják elnyerni a belpolitikailag nagyon instabil országban, de közben alá akarják ásni a turizmusra épülő gazdaságot.

Csütörtök délután két robbantásos merényletet követtek el Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is. Pénteken újabb robbanás történt az üdülővárosban, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantottak, a legfrissebb jelentések szerint az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van. A tűzszerészek egy robbanószerkezetet hatástalanítottak. Pénteken egy további robbanás is történt, a Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Thani tartományban egy helyi nő vesztette életét.

Jelenleg 27 regisztrált magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium Thaiföldön, a tárca és szervezeti egységei eddig sem a helyi hatóságoktól, sem pedig a hozzátartozóktól nem kaptak bejelentést magyar sérültről.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »