Nem ebbe fog belerokkanni az RTL Klub

Jogsértés miatt ötvenezer forintra büntette a Hatos Csatornát és az RTL Klubot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, előbbi esetben közlemény közzétételére is kötelezte a televízió médiaszolgáltatóját.

A szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Hatos Csatorna február 7-ei Tabuk, titkok, tények című műsorában megszólaló vendég kijelentésével kirekesztette a mozgássérültek csoportját – egyebek között rossz emberek inkarnációiként írta le az érintetteket, valamint a nekik nyújtott segítség megtagadására szólított fel –, a műsorvezető pedig nem utasította el az elhangzottakat. A testület enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a csatorna utólag, a műsorszám egy későbbi adásának elején és végén, valamint honlapján is elnézést kért az esetlegesen okozott sérelemért.

Sutyiban reklámoztak

Az RTL Klub tavaly december 12-ei Kalandor című műsorában szabálytalan termékmegjelenítést tettek közzé két hotel által kínált lehetőségek bemutatásával, emiatt büntette a kereskedelmi csatornát 50 ezer forintra a médiatanács.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a médiatanács a jogkövetkezmények kiszabásakor minden esetben egyedileg mérlegeli az ügy összes körülményét, s a fokozatosság és arányosság figyelembevételével állapítja meg a konkrét szankciókat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »