Nem doppingoltak az olimpiáról kizárt kajakosok

Nem doppingoltak az olimpiáról kizárt kajakosok

A riói csapatból kizárt két kajakos, Horváth Bence és Szomolányi Máté az ellenőrzések során több atipikus mintát produkált, ami nem jelent doppingvétséget, ám azt jelzi volt a szervezetükben tiltott szer. A két sportoló ellen nem indul eljárás.

Nem doppingolt a riói csapatból kizárt két kajakos, Horváth Bence és Szomolányi Máté – értesült a Tények. A sportolók a doppingellenőrzés során több atipikus mintát produkáltak, ami nem doppingvétség, de volt a szervezetükben tiltott szer.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport hivatalos szóvivője jelezte a sportolók mintái közül mindegyik gyanús volt, ami azt jelentette, hogy volt bennük tiltott szer (növekedési hormon),  ám mivel nem lehetett egyértelműen kijelenteni a vétség tényét, így további vizsgálatokra volt szükség.

Ezeket a WADA referencialaborjában végezték el, ahonnan az eredmények most érkeztek meg. Tiszeker megerősítette: nincs szó doppingvétségről és eljárás sem indult a kajakosok ellen.

A két olimpiára készülő kajakost a Magyar Kajak-Kenu Szövetség zárta ki a riói csapatból, mert szerintük vétettek az etikai szabályzat ellen.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »